Alpen koekjes

Ingrediënten

175 g zacht geworden boter of plantaardig bakvet
100 g basterdsuiker
1 groot ei
175 g zelfrijzend bakmeel
175 g muesli
rietsuiker om te bestrooien

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet de 3 bakplaten licht in.
     
  2. Doe de boter of het plantaardige bakvet, suiker, ei en het meel in een grote schaal en klop de ingrediënten tot een goed gemengde en zachte massa. 
     
  3. Roer de muesli door het mengsel.
     
  4. Breng 24-28 theelepels van het mengsel aan op de voorbereide bakplaten en laat hierbij ruimte voor de koekjes om te rijzen.
     
  5. Bestrooi de bovenzijde met wat extra muesli en rietsuiker. 
     
  6. Bak de koekjes gedurende 10-15 minuten in de voorverwarmde oven of totdat ze goudbruin zijn aan de randen. Breng de koekjes aan op een rek om ze af te laten koelen.

Uit Mary Berry’s Baking Bible

> Terug naar Recepten & Serveersuggesties

Informatie

Indien u meer informatie over het bedrijf of over onze merken wenst of als u iemand van de consumentendienst wil contacteren, klik dan op de onderstaande link.

E-mail klantenservice

Meer recepten die u wellicht interessant vindt


Onze Merken

Left Right

Weetabix

De unieke vorm, de perfecte portie

> Ontdek Weetabix producten

Weetabix Minis

Weetabix Minis zijn de kleine ontbijtgranen met een reuzensmaak

> Ontdek Weetabix Minis producten

Oatibix

Oatibix Flakes en Oatibix voor al het goede van haver om je dag sterk te beginnen.

> Ontdek Oatibix producten

Alpen

Een perfecte mix

> Ontdek Alpen producten