Overzicht van de onderneming

Weetabix Food Company is de op een na grootste merkfabrikant van graanproducten en graanrepen in het Verenigd Koninkrijk. De onderneming is gevestigd in Northamptonshire, Verenigd Koninkrijk, en commercialiseert producten Weetabix, Alpen, Ready brek, Weetos, Oatibix en Alpen graanrepen.

Het Weetabix-merk wordt sinds 1932 geproduceerd en verkocht in het Verenigd Koninkrijk; tegenwoordig is het het best verkopende, meest vertrouwde en meest aanbevolen graanproduct in het Verenigd Koninkrijk. Het is een van de meest tot de verbeelding sprekende merken van het Verenigd Koninkrijk.

De graanfabrieken in Burton Latimer exporteren naar meer dan 80 landen ter wereld. Alle tarwe voor het Weetabix-merk wordt binnen 50 mijl van de fabriekslocatie geteeld.  Weetabix heeft over de hele wereld fabrieken, waaronder in Noord-Amerika. Wereldwijd heeft de onderneming 1800 werknemers in dienst.  Ga naar www.weetabix.com voor links naar internationale websites.

Weetabix Food Company was tot 2003 in familiebezit, maar is nu voor het merendeel in handen van Bright Food (Group) Co., Ltd, een van de grootste Chinese internationale conglomeraten in de voedingsmiddelenindustrie. Deze onderneming is actief in de gehele industriële voedselketen, onder andere in landbouw, voedselverwerking, marketingdiensten en in de detailhandel. Bright Food’s suiker-, zuivel-, wijn- en detailhandelsbedrijven zijn toonaangevend in hun markten.

Het resterende aandelenkapitaal is in handen van Baring Private Equity Asia. Dit bedrijf investeert sinds 2015 in Weetabix en is een van de grootste en meest gerenommeerde, onafhankelijke private-equityfirma's in Azië. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1997 investeert het in Azië. Het heeft meer dan 110 werknemers in zeven kantoren in Hong Kong, Shanghai, Beijing, Mumbai, Singapore, Jakarta en Tokyo.

Bright Foods en Baring Asia werken gezamenlijk met het managementteam aan de continue groei van de onderneming in bestaande markten en de expansie in China en wereldwijd.

 

> Back to Weetabix Food Company

Informatie

Indien u meer informatie over het bedrijf of over onze merken wenst of als u iemand van de consumentendienst wil contacteren, klik dan op de onderstaande link.

E-mail klantenservice

Ook in dit gedeelte


Onze Merken

Left Right

Weetabix

De unieke vorm, de perfecte portie

> Ontdek Weetabix producten

Weetabix Minis

Weetabix Minis zijn de kleine ontbijtgranen met een reuzensmaak

> Ontdek Weetabix Minis producten

Oatibix

Oatibix Flakes en Oatibix voor al het goede van haver om je dag sterk te beginnen.

> Ontdek Oatibix producten

Alpen

Een perfecte mix

> Ontdek Alpen producten